Rabattavtal för företagRabattavtal*

Lagring och backup till låga priser

Gör uppstarten av Windows snabbare med en ny och effektiv SSD, uppgradera datorn med en större lagringsplats, eller ta en säkerhetskopia av dina digitala enheter. Här hittar du ett stort urval av SSD-er, interna och externa hårddiskar och NAS för back-up och lagring till bra priser. Vi har ett brett utbud av produkter för lagring från Corsair, Kingston, Synology, Seagate, Western Digital m fl.

Brist på, fel eller föråldrad IT-utrustning kan kosta ditt företag stora summor, gör något med det redan idag!

Frågor, vägledning eller större förfrågningar? Kontakta oss på order@komplettforetag.se eller ring 08 664 46 00 (9-17)

Kampanjen gäller tom 28 mars. Se produktsidan för information om hur länge kampanjpriset gäller.  

SSD 

SSD, eller Solid State Drive, är snabba flash-baserade lagringsenheter utan rörliga delar. De är mer strömsnåla, låter mindre, blir inte lika varma och är som regel väsentligt snabbare än en vanlig hårddisk. En 2,5” SSD levererar hastigheter upp till 550 MB/s i läs- och skrivhastighet utöver att praktiskt taget inte ha någon söktid. De nya M.2 SSD-modellerna, som liknar en RAM-sticka till utseendet, har ännu högre hastighet på upp till 5 000 MB/s i läs- och skrivhastighet och laddar därmed både operativsystem, program och spel rekordsnabbt. En kombination som används ofta, eftersom priset på en 2,5” SSD är på en rimligare nivå, är M.2 NVMe + 2,5” SATA SSD. Du använder då en M.2 NVMe SSD till operativsystemet + några av dina mest använda spel och program, och 2,5” SATA SSD som lagringsdisk med större kapacitet.

Hårddiskar 

Den gamla goda hårddisken som alla känner till! En pålitlig kämpe som lagrar din data till ett lägre pris per gigabyte. Perfekt till lagring av filmer, bilder och andra större filer, eller för dig som är i behov av en större lagringsenhet men inte vill att det ska kosta skjortan. Den fungerar utmärkt som ensam lagring i datorn också, men det går inte alls lika snabbt som med en SSD. Behöver du massor av lagringsplats i din dator, men inte vill betala för mycket? Detta är för dig!

Nätverkslagring - NAS 


Externa hårddiskar 

Externa hårddiskar finns i många varianter och storlekar. De fysiskt mindre modellerna klara sig ofta med ström direkt från USB-porten och är verkligen portabla, medan de större modellerna måste kopplas till elnätet. Fördelen är att du enkelt kan använda en extern hårddisk till att flytta data mellan olika datorer. Externa SSD börjar samtidigt nå en prisnivå där fler och fler kan börja använda dem. Dessa hårddiskar passar perfekt för dig som har ett jobb eller en hobby inom kreativa genrer, som bild, ljud och video m.m. Du kommer spara många timmar på dataöverföring när du drar nytta av den höga överföringshastigheten som en SSD erbjuder.

SD-kort 

Snåla inte med lagringen! Dagens Nintendo Switch kommer med 32 GB utrymme, samtidigt som bara spelet Breath of the Wild kräver hela 13,4 GB. Arbetar du mycket med foto, eller kanske nyligen har investerat i en GoPro-kamera, så är det fint att veta att ett 32 GB-kort rymmer cirka 2000 16 MP-bilder eller 30 minuter 4K-video. Låt inte kapaciteten begränsa ditt användande.

Snabbare dator med mer RAM 

Är du en multitasker på jobbet? Är du typen som hellre öppnar en ny webbläsare än att stänga de 20 flikarna du redan har? Eller är du kanske en som växlar mellan många tunga Excel-ark samtidigt? Då borde du investera i mer RAM! De flesta system levereras med antingen 8 GB eller 16 GB RAM. Vi tycker att 16 GB är absolut minimum, men många kan med fördel uppgradera till 32 GB. För lite RAM i datorn skapar flaskhalsar i systemet - använder du mer än dina minnen har kapacitet för så blir konsekvensen att maskinen "stjäl" virtuellt minne från din hårddisk. Det leder till rejäl minskning av hastigheten.