Guide: Så väljer du rätt jobb-headset

Guide: Så väljer du rätt jobb-headset

Published at 04. apr 2022 16:33, Updated at 13. apr 2022 08:30

Hur hanterar vi Teams-möten i öppna kontorslandskap nu när alla tar sig tillbaka till arbetsplatsen, efter att ha jobbat hemma under en längre period? Vissa behöver lugn och ro, andra behöver kunna ta möten och samtal vid arbetsplatsen. Vilket typ av headset du väljer beror på hur din arbetsdag ser ut.

Denna guide ger dig tips på vilken typ av headset vi rekommenderar dig att köpa baserat på vilket användarscenario du passar in i.

  1. Du vill ha arbetsro och stänga ute allt onödigt ljud och buller från omgivningen

  2. Du vill ha arbetsro men samtidigt kunna ha Teams-möten i ett öppet kontorslandskap

  3. Du arbetar på ett callcenter och behöver brusreducering på mikrofonen

1. Headset för dig som vill ha arbetsro, lyssna på musik och kunna vara för dig själv.

Är du en av dem som behöver stänga ute ljudet?

Kollegor som pratar i det öppna kontorslandskapet, barn och husdjur på hemmakontoret eller grannen som klipper gräset.

Buller kan förstöra koncentrationsförmågan, hämma produktiviteten och vara skadligt för vår hälsa.

Lösningen är att investera i några bra hörlurar med aktiv brusreducering. Det står ofta ”brusreducerande” på produkten. Det är en teknik som använder en mikrofon för att upptäcka ljud från omgivningen och skickar tillbaka det i motsatt riktning, så att det nästan blir tyst förenklat sagt.

Det finns många headset/hörlurar på marknaden (vi håller oss borta från in-ear). Här är våra tre tips:

Bose QC45

Det känns som magi, men det är det inte. Dessa har extremt bra brusreducering. BOSE QC45 kommer också med praktiskt medvetenhetsläge. Den spelar även din musik precis som du vill ha den.

3 032 kr ex moms

Jabra Elite 85h

Dessa hörlurar fick utmärkelsen bästa köp av Ljud & Bild 2020. Jabra Elite 85h har 36 timmars batteritid och smartsound, en funktion som analyserar din omgivning och anpassar sig efter dina personliga ljudinställningar.

1 752 kr ex moms

Sony WH1000XM4

Prisade hörlurar som Ljud & bild ser som enastående och även årets bästa brusreducerade hörlurar 2020 och 2021!

2 632 kr ex moms

2. Hörlurar för dig som tar Teams-möten i det öppna kontorslandskapet då och då

Om du vill ha ett headset som inte bara skyddar dina öron från brus, utan också skyddar dem i andra änden av ett Teams-möte, behöver du hörlurar med aktiv brusreducering på mikrofonen.

(Om du använder ett av de headset som nämns i föregående avsnitt kommer dina samtalspartners förmodligen att höra din kollega prata ännu bättre än du).

Här är våra fyra tips:

Logitech Zone

Detta headset har en ”on-ear design”, vilket gör att kåporna inte täcker örat, utan ligger ovanpå. Logitech Zone kan anslutas trådlöst till PC, surfplatta och smartphone samtidigt och växla sömlöst mellan dem efter behov. Produkten är certifierad för Microsoft Teams. Bommikrofonen kan fällas ner och upp vid behov.

1 895 kr ex moms

Plantronics Voyager 8200 UC BT

Snygga hörlurar som ”fungerar utmärkt för ett öppet kontorslandskap när de du möter inte vill höra allt gnabb runt omkring dig”, för att citera en nöjd kund.

2 232 kr ex moms

Jabra Evolve 2

Stora hörlurar som är särskilt rekommenderade av Ljud & Bild. Fungerar både för (hem)kontor och fritid. Rött ljus på utsidan av kåporna indikerar för alla att du är i ett samtal eller möte och kan även aktiveras manuellt, om du inte vill bli störd. UC-certifierad.

3 592 kr ex moms

EPOS Adapt 660

Danskt ljud från EPOS med upp till 30 timmars batteritid. Over-ear design och dedikerad knapp för att starta Microsoft Teams och Amazon Alexa. 25 meters räckvidd för walk-and-talk.

3 912 kr ex moms

3. Headset för dig som jobbar på callcenter

Ingen sitter mer i samtal än anställda på ett callcenter. Här behöver du möjligheten att lyssna, ansluta och växla mellan VoIP, fast telefon och mobil.

Här är våra tre tips:

Jabra Evolve 75 Stereo MS

Trådlöst headset med överlägsen aktiv brusreducering (ANC), integrerat busylight som förbättrar produktiviteten. Laddningsställ ingår.

2 552 kr ex moms

Plantronics Voyager Focus B825

On-ear headset med precisionsmikrofoner som säkrar att personen du pratar med kan höra dig. 45 meters räckvidd tillåter walk-and-talk. En separat knapp låter dig höra omgivningen när du vill. 12 timmars samtalstid.

1 992 kr ex moms

EPOS Sennheiser IMPACT SDW 5066

Dyrt, men läckert headset som ger ett fylligt, naturligt ljud och som känns bekvämt även efter många timmar. Imponerande räckvidd på 180 meter.

3 999 kr ex moms

Slutsats

Välj ett headset baserat på dina behov – vilket förmodligen kommer att falla under något av de nämnda scenarierna. Hos oss har vi ett stort utbud, och du kan alltid få hjälp att köpa via mejl eller på telefon 08-664 46 00 helgfria vardagar klockan 09-17.