Hålla avstånd är inga problem - även på videokonferensen

Hålla avstånd är inga problem - även på videokonferensen

Published at 12. okt 2021 13:36, Updated at 15. okt 2021 11:48

Det finns många bra anledningar att hålla avstånd och då menar jag inte bara pga av Covid-19. Det är obekvämt att sitta tätt inpå varandra på videokonferensen, bara för att alla ska komma med i bild. Vi behöver lite andrum och utrymme för att kunna anteckna på vår laptop eller i vårt block. Då är det viktigt med en videokonferenskamera som får med alla. Det gör Iris 4K-kameran från Trust.

Trust är ett företag som har sålt datorutrustning i snart 40 år och som ger dig valuta för pengarna. Huvudkontoret ligger i Oslo och levererar allt inom PC- och mobiltelefontillbehör samt utrustning för videokonferenser.

Men låt oss återgå till det här med att hålla avstånd. Studier visar att vi människor gärna håller avstånd med minst en meter ifrån varandra på jobbet. Vår comfort zone är större på arbetsplatsen än tillsammans med släkt och vänner. Senaste åren har vi vant oss vid att hålla avstånd och det finns anledning att tro att vi kommer hålla i dessa vanor.

Därför är det extra roligt att kunna erbjuda en ordentlig konferenskamera till ett riktigt bra pris och som dessutom lovar att ni inte behöver pressa ihop er för att komma med i bild.

Konferenskameran Iris från Trust ser till att alla som befinner sig i rummet kommer med i bilden. Med 4K Ultra HD och 120 graders vinkel på linsen krävs det mycket för att inte synas, även om ni är många deltagare. 8 personer är inga problem.

Dessutom kan du vara säker på att alla deltagare syns bra i alla slags ljusförhållanden. ClearView-tekniken med WDR (Wide Dynamic Range) och Ulta HD (4K) tar hand om det.

Trust Iris kan användas i alla mötesrum. Det är plug & play och behövs ingen installation. Kör ni Zoom? Google Meet? Teams? Allting fungerar. Anslut bara med USB-kontakten, så är ni igång.

En kamera som fixar störande ljud?

Varför har inte kamerorna en mikrofon som är smart nog att förstå skillnaden mellan tal och störande ljud? Alltså skillnanden mellan att någon pratar och någon som klickar med en kulspetspenna eller trummar med fingrarna på skrivbordet.

Det förstår konferenskameran Iris från Trust. Så Erik kan klicka hur mycket han vill med pennan och Kristina kan köra sitt trumsolo. Eftersom Iris är en smart kamera har den en ClearSound-funktion som förstår att den som pratar är viktig. Alla andra störande ljud tystas ned. Detta kommer göra era videokonferenser bättre och effektivare.

Om du behöver förstärka ljudet för att rummet är stort eller för att medarbetarna sitter väldigt utspridda, är det enkelt att koppla in en extern mikrofon. Du kan också koppla ihop Iris till en bildskärm med ett väggfäste.

Alla förtjänar en bra webbkamera

Även om det är underbart med en ny kamera i konferensrummet, är det viktigt att tänka på de som fortfarande sitter hemma. De förtjänar också att synas bra och därför har Trust webbkameror i olika prisnivåer, för alla behov.

Covid-19 har förändrat våra arbetsvanor och många sitter fortfarande hemma med konstiga ljusförhållanden. Därför rekommenderar jag särskilt vår 2K (QHD) webbkamera Trust TW-250 QHD.

Med bra webbkameror på hemmakontoren och en grym konferenskamera på kontoret, kan alla synas bra och komma in i gemenskapen. Då är det inga problem att hålla avstånd - och ändå vara nära varandra.


Författare: Gjermund Stensvold, Head of B2B Nordics på Trust