Välj rätt workstation för dig och ditt behov

Ett av de största besluten när man köper en arbetsstation är om man ska köpa en bärbar eller en stationär maskin. Det finns inget definitivt svar på denna vanliga fråga eftersom båda har för- och nackdelar. I slutändan beror det på dina behov och den miljö du arbetar med. Längre ner på sidan hittar du några saker att tänka på innan du väljer det som är bäst för dig.

⭐ BÄSTSÄLJARE:

Bärbara arbetsstationer:

Bärbara arbetsstationer:

Portabilitet

Dagens bärbara arbetsstationer kan erbjuda nästan samma prestanda som stationära datorer. Dessa allt-i-ett-lösningar innehåller hela datorsystemet i en lätt och bärbar enhet. Detta, i kombination med kraftfulla batterier, ökar flexibiliteten och rörligheten, så att du kan arbeta med dina projekt på kontoret, hemma och när du reser. Om du dessutom har en dockningsstation, extra skärmar och en mus / tangentbord på de platser där du arbetar mycket, täcker dessa maskiner de flesta behov.

 

Kraft och kapacitet

Även om moderna bärbara arbetsstationer kan erbjuda nästan samma prestanda som stationära datorer, kommer de bärbara datorerna till ett mycket högre pris, och möjligheterna är större i samband med ett skrivbord. Om du letar efter den mest effektiva och budgetvänliga lösningen är den stationära arbetsstationen vinnaren. Arbetsstationer stöder snabbare processorer, fler minnesmoduler och större hårddiskar än bärbara system, och deras komponenter är billigare. Om du inte behöver bärbarhet sparar du dina företagspengar genom att hålla dig till en stationär arbetsstation.

Uppgradering

Den mindre integrerade strukturen hos en bärbar arbetsstation gör dem svårare att uppgradera eller reparera. Moderna bärbara datorer erbjuder vanligtvis ganska enkla alternativ för ofta uppgraderade objekt som RAM, hårddisk och batteri, men om skärmen, webbkameran, tangentbordet, pekplattan eller högtalarna går sönder är det inte lätt att byta ut dem. Däremot gör den stationära datorns modulära design det enkelt att byta ut sådana externa enheter, vanligtvis utan att involvera dina egna tekniker för att göra det. Dessutom innebär denna modulära design mindre begränsningar för storleken och specifikationerna för dina reservdelar, vilket ger dig ett bredare utbud av produkter att välja mellan.

Hitta rätt tillbehör

Att ha en kraftfull arbetsstation med en svag skärm är som att köra en Ferrari med dåliga däck, kraften finns, men du får inte den fulla potentialen. Bärbara arbetsstationer har naturligtvis integrerade skärmar men det lönar sig ändå att ha en större extern skärm när du till exempel arbetar på kontoret.

Har du frågor eller behöver vägledning?
Kontakta oss på e-post: order@komplettforetag.se eller telefon: 08-664 46 00 (9-17)