Rabattavtal för företagRabattavtal*
Månadens Företagsprodukt Juni 2024

Månadens Företagsprodukt Juni 2024

Publicerad 28. maj 2024 14:42, uppdaterad 31. maj 2024 11:40

Effektivt, smidigt & flexibelt!

Att kunna jobba flexibelt, från kontor, men såväl hemma eller från en stuga någonstans har blivit en modernitet som inte alltid var lika lätt för några år sedan. Kanske är du en av dem som lägger många timmar på att pendla varje dag eller reser mycket i jobbet. Nu närmar sig sommaren och många av oss som vill och har möjligheten kanske tänker jobba några extra dagar från valfri plats, och oavsett om det är på tågresan, flyget eller transporten till landstället så kan det vara bökigt att ta med sig en stationär datorskärm dit man ska, än svårare om du vill använda den medan du reser!

Där kommer den fantastiska portabla skärmen in! Det finns idag flera portabla skärmar för olika ändamål och i olika storlekar, men majoriteten är omkring 13-16" och vi har tittat närmare på Lenovos egna ThinkVision M15.

ThinkVision M15

Den är lika liten och nätt som en bärbar dator vilket gör den lätt att packa ner ovanpå datorn i ett och samma fodral och den väger inte särskilt mycket. När du väl ska använda dig utav den är det bara att koppla in sladden direkt i datorn (USB-C) och sen är du igång, du behöver inte ens ha en ytterligare sladd till ett eluttag, utan med hjälp av USB-C får den ström och bild direkt från datorn. Detta gör att du slipper en massa extra kablar och det blir lätt och smidigt att använda skärmen "on-the-go", så länge datorn har batteri så fungerar skärmen! 

Portabla skärmar underlättar arbetet enormt för den som är på resande fot eller som ibland vill jobba från valfri plats som inte är sitt stationära kontor. Om man precis som jag är van att jobba med stora eller flera skärmar samtidigt på kontoret, så blir det snabbt problem när man jobbar hemifrån eller från annan plats om det bara finns en skärm, jag märker snabbt att det är obekvämt och betydligt mindre produktivt för mig själv och vi är fler som upplever samma dilemma. 

Jag sitter själv på en dator från Lenovo (ThinkPad) vilket gör att dessa skärmar passar väldigt bra ihop ur estetisk synpunkt då de har samma design, men det betyder inte att du måste använda en dator från Lenovo då detta är en universal skärm som passar alla, så länge du har USB-C.

USB-C och förlorad kontakt

Skärmen är utrustad med två USB-C-portar som fungerar sömlöst med varandra och datorn. Jag kan enkelt koppla en kabel från datorn till skärmen och från den andra porten på skärmen ladda till exempel min mobil eller headset. Eftersom skärmen också har två USB-C-portar så "förlorar" jag inte en port för att jag använder en sladd från skärmen till datorn, utan jag har fortfarande en över vilken är väldigt viktigt att påpeka då det underlättar, skulle man sen behöva fler portar kan man alltid använda en dockningsstation.

Sen spelar det inte heller någon roll var ifrån strömmen kommer, från vilket håll och från vilket port eller enhet. Det betyder att du kan antingen traditionellt koppla från eluttag till dator och sedan vidare till skärm, eller från eluttag till skärm och sedan vidare till dator, vilket öppnar upp för fler möjligheter beroende på hur din setup ser ut, eller din plats på exempelvis tåget när du reser. 

Har du dock inte tillgång till eluttag så gör det ingenting som tidigare sagts, då den portabla skärmen fungerar genom strömmen den får från själva datorn, på grund av detta så får dock datorn själv en kortare batteritid. I mitt test fick jag ändå ut circa 4 timmars användande av både datorn och den portabla skärmen utan tillgång till eluttag (circa en tredjedel av vad datorn hade klarat annars utan extern skärm på högsta ljusinställning för att få någon form av perspektiv).

Sammanfattning

Nu reser jag själv inte så mycket i jobbet så att detta blir en nödvändighet för mig ur just det perspektivet. Men jag är ofta ute på landstället och då är denna skärm så otroligt lätt att packa ner tillsammans med datorn i samma fodral så den har hjälpt mig mycket. Trots sina 15,6" så använder jag den mycket hemma också just för att få en extra skärm som man lätt kan stuva undan sen om man inte vill ha den framme. Nu kommer sommaren och jag kommer själv att använda den en hel del, även utanför jobbet kan man se många fördelar genom att till exempel sitta och jobba på datorn och sedan vrida denna externa skärm över bordet till ett uttråkad barn som får titta på babblarna medan man själv sitter och jobbar. 

Jag kan inte annat än att rekommendera denna skärm! 

Produktens fördelar:

  • Tar inte mycket mer plats än din bärbara dator
  • Två USB-C-portar
  • Fungerar lika bra hemma som i flygplatsloungen
  • Går att välja lutning enkelt med basen den står på

 

Om Lenovo

Lenovo är världens största datorproducent med klassiker som ThinkPad och ThinkCentre. Utöver datorer så tillverkar även Lenovo surfplattor, tillbehör som bildskärmar och dockningsstationer men även mobiltelefoner med fokus på företagsmarknaden.  

Här hittar du hela vårt produktsortiment från Lenovo.

Med kompletta hälsningar,

Oscar Bjurfors
Marknadsassistent på Komplett Företag

Har ditt företag ett produkttips till Månadens Företagsprodukt?

Kontakta oss!

Vi tar gärna emot tips och idéer på produkter vi kan testa och göra reportage om, kanske blir det just din produkt vi går igenom nästa månad.