Rabattavtal för företagRabattavtal*
Månadens Företagsprodukt
Sandra berättar om Månadens Företagsprodukt

Månadens Företagsprodukt Februari 2024

Publicerad 24. jan 2024 12:45, uppdaterad 01. feb 2024 08:55

"Snabbare och enklare arbetsdag med MacBook"

Vi har intervjuat vår kollega Sandra om Månades Företagsprodukt som i februari är en MacBook. När majoriteten av oss på kontoret jobbar med windowsdatorer  är hon en av få på vårt kontor som sitter med en MacBook. Hon ska nu få berätta varför.

1. Hej Sandra, hur kommer det sig att du arbetar på Mac när många av dina kollegor använder datorer från exempelvis Lenovo?

För snart ett år sedan var det dags för en ny dator då min gamla Lenovo började bli sliten efter 5-6 år. Jag var väldigt nöjd med den och hade vant mig väl med min ThinkPad men saknade sömlösheten i att ha alla mina verktyg från ett varumärke. Jag har haft iPhone i många år, arbetat på en Mac under mina studier och mina AirPods används flitigt. Därför, när möjligheten att arbeta på en MacBook öppnade sig tog jag den - och det ångrar jag inte.

2. Finns det enligt dig några fördelar att använda MacBook istället?

Här är det nog enligt tycke och smak för många, men för mig finns det en rad fördelar med att ha alla mina Appleprodukter på samma plattform. Först och främst sömlösheten mellan iPhone och Mac, att jag kan komma åt alla mina anteckningar var jag än är. Om jag sitter i Teamsmöten och telefonen ringer så klipper inte AirPods ljudet från möte, utan ringljudet kommer lågt i bakgrunden, och om jag måste svara så hoppar AirPodsen automatiskt till iPhonen och tillbaka till Mac när jag lägger på. 

Jag tycker också att det är mycket lättare att arbeta på Macen utan att ansluta till dockningsstation eller skärm, jämfört med hur det har varit tidigare på andra datorer. Mycket på grund av Track Paden och funktionen Stage manager (det har säkert dock hänt lite på den fronten på Windows-enheter jämfört med den gamla Lenovo jag hade).

3. Hur ser din arbetsplats ut, ansluter du externa tillbehör, du jobbar väl ändå en hel del med siffror, och MacBook har väl inte NumPad på tangentbordet?

Jag har en Philips 49" skärm med USB-C på kontoret som också fungerar som dockningsstation och laddare, en stoooor musmatta (så mycket bättre än de vanliga små), min gamla trofasta Logitech mus och Apples egna tangentbord på skrivbordet. Jag kan ansluta allt jag behöver till datorskärmen som donglar osv. och tangentbordet är anslutet till Macen med Bluetooth. Allt fungerar sömlöst tillsammans och jag har Num Pad på det externa tangentbordet, men det fungerar också väldigt bra utan det om jag är på språng.

4. Har du några favoritprogram eller appar som underlättar din arbetsdag som bara finns för MacBook?

Stage Manager är helt fantastiskt om man jobbar på språng och måste hoppa mellan olika program, annars jobbar vi i Komplett i Office 365 och det fungerar lika bra som att arbeta på en dator med Windows. 

5. Vad är enligt dig det bästa och sämsta med att använda MacBooken i arbetet?

Det jag gillar absolut bäst är sömlösheten och effektiviteten med att jobba på Mac, iPhone och AirPods och hur väl enheterna kommunicerar med varandra. Jag har själv en iPhone 13 Pro och det är väldigt skönt att kunna svara på samtal eller meddelanden direkt på MacBooken, så jag slipper ta fram mobiltelefonen om den skulle vara i till exempel väskan när jag är på tåget.

Gränssnittet är enkelt och intuitivt. Här är jag kanske lite färgad av att ha jobbat med Mac tidigare, och det blev snabbt svårt att hitta inställningar med mera på Windows när jag fick en sådan dator när jag började på Komplett. Som tur är har jag haft bra kollegor som har hjälpt mig när jag har behövt det. 
Och återigen: Stage Manager används flitigt! Ett måste när man är mycket på språng.
Jag ser egentligen inga nackdelar med att arbeta på Mac, de allra flesta program är möjliga att använda, men det gäller att ens IT-avdelning kan Apple.

6. Finns det något du själv vill ta upp, för/nackdelar? Bra att tänka på?

Oj, jag känner att preferenserna kring Windows versus Apple varierar mycket från person till person. Men det som jag tror är viktigt att få fram är att det inte nödvändigtvis är dyrare att välja Mac framför något annat. Jag har själv en MacBook Air med M2-chip och ska du ha en vanlig dator som är lika välutrustad så är skillnaden inte så stor - i alla fall inte om du väljer att leasa, eftersom restvärdet på Apples produkter är högt.

Sandra med sin MacBook   Sandra på sin arbetsplats med MacBook

 


Produktens fördelar enligt Sandra:

  • Stage Manager (Blickfång på svenska)
  • Fungerar sömlöst med iPhone & AirPods
  • Högt restvärde vid finansiering

Om Apple

Apple grundades 1976 och är idag ett av världens största bolag. Deras produkter är kända för sin användarvänlighet och eleganta design. Med produkter som Macbook, iPhone och iPad med flera finns idag en stor produktportfölj som många av oss använder i vardagen.

Här hittar du hela vårt produktsortimentet från Apple på Komplett Företag.

MacBook Air 13 (2022) 256GB (stjärnglans) MacBook

MacBook Air 13 (2022) 256GB (stjärnglans)

Apple 8-Core M2 CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, Apple 8-Core GPU
Inte i lager. 1 st. förväntas att skickas 26 juli 2024 (osäkert datum)
9 992:-
Exkl moms

Med kompletta hälsningar,

Oscar Bjurfors

Marknadsassistent Komplett Företag

Har ditt företag ett produkttips till Månadens Företagsprodukt?

Kontakta oss!

Vi tar gärna emot tips och idéer på produkter vi kan testa och göra reportage om, kanske blir det just din produkt vi går igenom nästa månad.