Vilka tillbehör behövs egentligen till jobbtelefonen?

Vilka tillbehör behövs egentligen till jobbtelefonen?

Published at 08. jun 2021 13:50, Updated at 01. dec 2021 10:02

I takt med att utbudet av mobiltelefoner blir större kommer det även att finnas fler tillbehör att välja mellan. Men hur många tillbehör behövs egentligen till din mobiltelefon?

Skydda din telefon med ett skal

Ett bra mobilskal är en absolut nödvändighet när det kommer till att skydda din telefon. Mobilskalen kan delas in i tre olika kategorier:

  • Plånboksfodral: Många föredrar denna typ av skal då det är praktiskt att ha telefon tillsammans med bank- och nyckelkort på samma ställe. Allt färre människor bär med sig kontanter idag, men det finns varianter som även kommer med fack att förvara sedlar i.

  • Minimalistiska mobilskal: Vill man framhäva sin telefons designmässiga utförande snarare än att dölja den bakom ett skal är ett tunt, transparent mobilskal som exponerar telefonens utseende ett mycket bra alternativ. Önskar du ett bättre skydd än vad ett sådant kan erbjuda rekommenderar vi pansarglas, en tunn glasfilm som placeras på skärmen för att förhindra att den splittras. Tappar du telefonen är det det yttersta lagret som går sönder i stället för själva skärmen.

  • Stötdämpande skyddsfodral (rugged): Tidigare tillverkades separata mobiler avsedda för hantverkare. Dessa telefoner var mer stötsäkra än vanliga mobiler och framställda för att tåla fall från byggnadsställningar samt kontakt med tunga, vassa verktyg och liknande. Idag är dessa telefoner ersatta av mobilskal med samma egenskaper. På så sätt kan hantverkare välja den mobil han eller hon önskar och undgå utgiften som kommer med en separat arbetstelefon.

Skärmskydd till din jobbtelefon

Har du svårt att hitta ett skal du gillar? Se hela vårt utbud av mobilskal här

Med AirPods styr du allt med din röst

Framtiden är helt klart trådlös, och idag finns många varianter av trådlösa hörlurar på marknaden. Förutom att sladdar blivit överflödiga visar nya konstruktioner på att den taktila kontakten med skärm och telefon även den blir alltmer avlägsen. Röststyrning tar över de flesta funktioner, och med AirPods i öronen behöver du knappt röra vid telefonen under arbetsdagens gång.

Se till att laddningsmöjligheter alltid finns tillgängliga

Idag finns möjligheter att ladda mobiltelefoner i stort sett överallt, oavsett om det är via ett eluttag, USB-uttag i bilen eller på bussen, eller några av de nyare alternativen för trådlös laddning (QR).

En del av de senaste iPhone- och Android-modellerna kan laddas trådlöst, vilket troligen kommer att bli allt vanligare framöver. Däremot är det bra att se till att alltid ha en laddningssladd inom räckhåll, tillsammans med en Powerbank som går att ansluta till med hjälp av sladden.

Glöm inte att försäkra din mobiltelefon

Många väljer att inte försäkra sin telefon, något som i slutändan kan komma att kosta mer. När du handlar hos Komplett Företag kan du när du lägger din beställning välja till en försäkring. Det allra smidigaste är att teckna en försäkring som står för reparation eller ersättning av produkten vid vanliga olyckor såsom fall-, stöt- eller fuktskador.

Slutsatsen är att du, förutom att ha en försäkring som täcker reparation eller ersättning om olyckan är framme, åtminstone bör se till att du har ett mobilskal som skyddar telefonen. Utöver detta är det bara fantasin som sätter gränserna. Mobiltillbehören har inte bara praktiska funktioner, det finns även en hel del tillbehör som ökar både funktionalitet och användningsområde.

Klicka här för att se vårt omfattande sortiment inom mobiltillbehör